Om

Marie-Louise Canova

Mönsterås

Det målas för fullt

 

 

 

Det lyser en flitens lampa ....om allt fungerar så blir det en konstsalong i ateljén eller inne i Mönsterås under året....

Brickor av mina glada målningar i tre motiv och fyra storlekar finns att köpa hos Nelssons Café i Mönsterås. Se bild ovan. Den runda brickan med Lusthuset, sålde slut, men finns åter i lager.

 

Under 2013 blev det ett möte mellan måleri och musik, som resulterade i en musikvideo med Owe Sigvarssons tolkning av Bob Dylans Under the red sky.....finns att se på youtube.com

 

Owe Sigvardsson - Under the red sky

This song is from the double album with 26 Bob Dylan songs performed by Owe Sigvardsson and his band. Read more about it on www.zamba.se Song, Guitar, Harmon...

 

Möte i bild och musik

Konstkort och ev affischer av målningar det har funnit flera kunder till är under framtagande - men vi väntar med urvalet tills de nya målningarna är färdiga.

 

På Nelssons Café hänger det bilder både som del i inredning och till försäljning. Byts kontinuerligt ut allteftersom.

Bilder på Nelssons till salu

Vi har ett uppdrag

Alla kan vi göra något gott för denna värld, mitt uppdrag är att bidra till att människor i ökad grad förstår sitt sammanhang, och i det finner tröst och glädje.

 

Marie-Louise bor sedan 1976 permanent på släktgården vid vackra Kalmarsund. En miljö som möjliggör ett nära förhållande till djur, natur och ett enkelt förhållningssätt till Liv och medmänniska. Född i Gävle, med föräldrarötter i Tranås och Mönsterås, uppväxt där och i Göteborg.

 

CV:t är långt och brokigt: Det började som postkassör, blev sedan lant - och skogsbrukare, fårfarmare, konsthantverkare ( var bland annat med och startade Slöjdföreningen Månsken i Mönsterås), ungdomsledare, cirkelledare i hantverk och personlig utveckling, barnverksamhetsledare under Reggio Emilias stjärna" Ett barn har 100 språk, men förlorar 99 på väg mot vuxenlivet...", verksamhetsledare inom folkbildningen, samtalsterapeut, bild och symbolterapeut, innehavare av ljusterapimottagningnar och företagsamhet i byggbranchen..

 

Numera målar Marie-Louise på deltid,ofta under signaturen Lisa Canova, samt undervisar nya bild & symbolpedagoger/symbolterapeuter i utbildnings-och behandlingsinstitutet Symbolon Terranovas regi.

 

Stolt mor till fyra utflugna barn, mormor och farmor har gett ett tacksamt och glädjefyllt perspektiv på livet, vilket också avspeglas i de "feel-good"- bilder som kommit att bli lite av hennes signum - själv kallar hon dem "Önskelägen"...och understryker vikten av att alltid lämna plats för kärlek, lek och engagemang i livet...